De Futurotheek

Vaak wordt er in gesprekken over de toekomst van AR brillen vooral gepraat over de hardware. De bril moeten comfortabel zitten. En uiteraard moet de software zinvol en nuttig zijn en perfect werken. Maar bij dat laatste punt wordt niet genoeg stil gestaan. Wat is “perfect werken voor de een en voor de ander? De werking van de bril afstemmen op je eigen wensen en behoefte wordt nog een flinke klus. Tenzij je voor een van de default profielen kiest. Maar welk default profiel?

Om ons een beter beeld te vormen van alle keuzes die nog op ons af gaan komen, is er nu de Futurotheek. Daarin kun je in 10 minuten alvast het komend decennium doorlopen, en merken op welke manier de AR brillen zich met ons leven gaan bemoeien. En zelfs al draag je er zelf geen, mensen om je heen waarschijnlijk wel. Dus je krijgt er mee te maken, en wij als maatschappij zowiezo. Wat gaat onze overheid de komende jaren regelen? En waar gaan ze zich niet mee bemoeien? Wat wordt onze eigen verantwoordelijkheid?

futurotheek.nl

De reeks screenshots hieronder geeft inzicht in een aantal van de dilemma’s die zich aandienen in de Futurotheek. Met een interactief facefilter ervaar je in de Futurotheek een toekomstscenario met jezelf in de hoofdrol.

Hoe behouden we onze autonomie, als een AR bril ons overal bij te hulp schiet?
De standaard use-cases gaan altijd uit van keurig gebruik, maar wat als mensen gaan hacken en knoeien?